Dag 11 De terugreis van Dirk en Cees A in de volgwagen van Genève naar Noordwijk, 976 km in 12 uur.

18 september 2025 - Noordwijk, Nederland

Oeps de wekker gaat om 6 uur en we springen uit bed. De tassen worden voor de laatste keer gepakt en de trap af gesjouwd. De bus wordt nog een keer op de meest efficiënte manier ingericht, waarbij de mogelijkheden zeer beperkt zijn met 7 fietsen in het interieur. Blikjes, brood en belg moeten wel bereikbaar blijven voor straks.

Het ongelofelijke geschiede, het hotel was geopend voor ontbijt. We kregen de rekening mee, die Gert gisteren al had betaald, maar moesten wel zelf het ontbijt bekostigen. Deze was voor Franse begrippen uitgebreid, maar wij vonden het een klein buffet. We lieten het ons goed smaken en schepten rijkelijk op. Van Paul hadden we geleerd dat je moet stapelen en dat deden we.

Klokslag 7 uur vertrokken we, inderdaad over D wegen naar de A40 richting Bourg en Bresse. Daar wisselde het nummer naar A39 en later naar A31. In de tussentijd even op een Aire zonder faciliteiten stokbrood genuttigd want stapelen is, zoals eerder vermeld, goed voor je. In Nancy van de snelweg af om te tanken. Snel terug de baan op richting Luxemburg om later nog voor Namen op een Aire koffie te halen en van plek te wisselen. Toen kwamen de wegwerkzaamheden, Tussen Namen, Brussel en Antwerpen hebben we veel tijd verspeeld, ook al was Cees A zo glad als een aal en schoof overal zo snel mogelijk door.

Bij Hazeldonk kan je goedkoop tanken volgens Cees S en die zal het wel weten. Trouwens in België is de benzine nu goedkoper dan in Luxemburg. In Hazeldonk betaalden we echter bijna € 2,00 voor een liter diesel. De magnum moest de wrange smaak doen vergeten.

Eenmaal in Nederland moest Cees afgeremd worden, want het klokje had nog geen 19:00 uur getikt. Na lekker te hebben doorgereden waar dat kon is 100 km lastig wennen. Hopelijk hoeven we geen leergeld te betalen. Om 19:15 uur reden we Noordwijk binnen. Snel mijn spullen thuis afgeleverd om vervolgens de rest bij Cees Z uit te laden. Gert kwam zijn spullen en Cees A ophalen en ook Sjef verscheen voor zijn bagage, de niet gebruikte twinny load (ik heb de sleuteltjes nog !) en de lege blikjes op te halen. Hij zal ze, verkleed als een minder bedeeld mens, gaan inleveren. Ga niet achter hem in de rij voor de emballage machine staan, want dan sta je er met St. Juttemis nog.

De volgende halte was bij de onfortuinlijke Cees S waar koelmachines, kisten en kratten en persoonlijke spullen werden afgegeven. Ook alle volle blikjes werden hier achtergelaten evenals de beste wensen voor zijn spoedig herstel. De deksel van de fietskar werd weer op de Pickestraat gebracht en de laatste halte was vvSJC, waar Piet Groen de deur voor ons open deed om de hangplek voor fietsen weer te retourneren.

Met Cees Z en zijn zoon Dennis in mijn kielzog reden we naar Lisserbroek, waar de bus werd achtergelaten met een laatste inspectie die nog 2 vouwbanden opleverde. Als laatste loodje werd ik door Cees Z naar huis gebracht. Het fietsavontuur van T8gA zit er op en ik zal je er niet verder mee lastig vallen. Tot de volgende keer.